Totuus tulee lapsen suusta

Totuus tulee lapsen suusta

Nuorin lapsistamme on peruskoulun ensimmäisellä luokalla ja hyvin kiinnostunut kaikesta, myös Melan työturvallisuustoiminnasta. Aika ajoin hän kyselee meidän toiminnasta ja hän taitaakin olla lähipiirin vastaanottavaisin oppija työturvallisuusasioissa.

Viimeksi hän ilahtui uudesta Melan Farmikalenterista. Kalenteri on jaettu Melan asiakkaille Mela tänään -lehden mukana. Kalenterissa nostetaan esiin joka kuukausi yksi työturvallisuuteen liittyvä tärkeä teema, paremman työympäristön puolesta. Toivomme tietysti, että meidän varsinaiset asiakkaamme ilahtuvat Farmikalenterista yhtä paljon kuin ekaluokkalaisemme.

Tammikuun teemana on kuulon suojaaminen. Meidän nuorimmainen on vaaleanpunaisine kuulonsuojaimineen hyvä esimerkki kuulon suojaamisen tärkeydestä. Olen kertonut hänelle kuulon tärkeydestä ja kuuloaistin ainutkertaisuudesta. Nykyään hän aina muistuttaa myös muita kuulon suojaamisesta. Lue vinkit kuulon suojaamiseen Farmikalenterista ja Melan tietokortista.

Olen käytännön kautta oivaltanut, miten hyvin asiat iskostuvat lasten mieleen ja miten estottomasti he muistuttavat aikuisia hyvistä toimintatavoista, joita heille on kerrottu. Itsellänikin on monta hyvää veruketta luistaa ja oikaista turvallisista työtavoista. Suosituin verukkeeni on kiire. Siinä kohtaa lapsen looginen kysymys ”Miksi sinun ei tarvitse suojautua?” pysäyttää ajattelemaan.

Lapsillekin kannattaa jo nuorena kertoa hyvistä ja turvallisista työtavoista. Mikä on parempaa kuin saada lapsesta oma työturvallisuussparraaja perheen sisällä! Vaikka tyttäreni mielestä Mela on erityisen hyvä lapsiturvallisuuden edistäjä, niin kyllä me Melassa haluamme herätellä ihan kaikkia meidän asiakkaita näkemään tapaturmavapaan työpaikan arvo.

Melan työturvallisuuden teemavuosi on käynnissä. Seuraa meitä Nolla tapaturmaa maataloudessa -teemavuoden nettisivuilla ja Melan sosiaalisen median kanavissa sekä osallistu keskusteluun ja kisailuihin pitkin vuotta! Luvassa houkuttelevia palkintoja.

Kommentit

Jätä kommentti

Mela logo

Mela eli Maatalousyrittäjien eläkelaitos hoitaa maaseudun yrittäjien sekä apurahansaajien sosiaaliturvaa kattavasti ja tehokkaasti. Mela tarjoaa viljelijöille, kalastajille, poronhoitajille ja metsänomistajille sekä apurahansaajille monipuolista turvaa eri elämäntilanteisiin.