Juureva Joukko

Yleinen

Luonto, eläimet, vapaus vai itsenäisyys – mikä sinulle on työssäsi tärkeintä?

Luonto, eläimet, vapaus vai itsenäisyys - mikä sinulle on työssäsi tärkeintä?

 

”Pidän siitä, että saan kasvattaa itse oman ruokani. Saan käyttää työhöni aikaa sen verran, kun tarvitsen eikä kukaan sano, että työaika loppuu nyt.” -Mimmu, maatalousyrittäjä

Oma työ, oma vapaus ja luonnon ja eläinten läheisyys. Nämä tekijät toistuvat niissä tarinoissa, joita monet maatalousyrittäjät, poronhoitajat, kalastajat, metsänomistajat sekä tieteen tai taiteen apurahansaajat ovat kertoneet Melalle työnsä parhaista puolista. Keräämme Melassa Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi tarinoita työstä suomalaisen maatalouden, tieteen ja taiteen tekijöiltä. Tarinoiden keruu jatkuu vielä marraskuun ajan. Nyt raotamme niitä tarinoita, joita olemme saaneet meille Melaan tähän mennessä.

”Eipä ole kaikilla yhtä isoa toimistoa: vain taivas rajana, eikä edes naapurit tai sukulaiset ole varjostamassa kuin pyynnöstä. Saa olla luonnossa mielin määrin ja pitää tauon silloin kun haluaa.” -Esko, kaupallinen kalastaja

Vain taivas on rajana luonnossa työskentelevälle. Kahvitauot voi pitää kun kerkeää, työajat voi päättää ilman ulkopuolisen sanelua – kellokorttia ei kukaan tule kurkistelemaan. Oman työn jäljen näkee vaikka keittiön ikkunasta. Suomalainen ruoka, jonka tuotannolla vastaa monen ruokkimisesta.

”Hevoskasvattajana intoa ja voimaa tuo uusi elämä ja ne hatarat ensiaskeleet mitkä vaihtuvat nopeasti varmaan ja vakaaseen menoon.” -Tiina, hevoskasvattaja

Luonnon ja eläinten läheisyys ja pitkän perinteen jatkaminen antavat vastauksissa merkityksen monen maatalousyrittäjän arkeen. Syntyvä vasikka, naudan kiitollinen katse, haastava mutta ei mahdoton työ. ”Saa toteuttaa yhteistä unelmaa”, ”joka päivä on erilainen”.

”Hyvinvoiva karja, omien käsien kautta tehdyn työn jälki. Kaunis suomalainen maa- ja metsäympäristö innostaa ja antaa voimaa työlle” -Hanna, maatalousyrittäjä ja taiteilija

Tarinoista nousee esiin yksi teema yli muiden. Mikäpä muu olisikaan Suomen satavuotisjuhlavuonna sen tärkeämpää kuin itsenäisyys!

Jätä oma tarinasi Melan nettisivuilla. Tarinan kertominen on helppoa, vastaat kolmeen kysymykseen ja olet mukana. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme kaksi Applen iPad-tablettia (Apple iPad 32 Gb Wi-Fi + Cellular).

100 tarinaa suomalaisesta työstä on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaohjelmaa.

 

Jätä kommentti

Suosituimmat artikkelit

Saman aihepiirin kirjoitukset

Uusimmat kirjoitukset

Mela eli Maatalousyrittäjien eläkelaitos hoitaa maaseudun yrittäjien sekä apurahansaajien sosiaaliturvaa kattavasti ja tehokkaasti. Mela tarjoaa viljelijöille, kalastajille, poronhoitajille ja metsänomistajille sekä apurahansaajille monipuolista turvaa eri elämäntilanteisiin.