Juureva Joukko

Yleinen

Hopulle loppu!

Hopulle loppu!

Miten suhtaudut kiireeseen? Antaako kiire vauhtia työhön vai ahdistaako se? Joku voi ajatella, että kiireinen ihminen on tärkeä tai ahkera. Kiire voi myös olla selitys myöhästymisille, tekemättömille tai viivästyneille töille. Näin ei pitäisi olla!

Jos kiire haittaa, niin mieti ensin, mistä kiire koostuu. Sana kiire tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Onko työtä liikaa, eikö työhön voi itse vaikuttaa, puuttuuko hallinnantunne, onko omassa tai työyhteisön osaamisessa puutteita vai ovatko ulkoiset tekijät vastaan?

Suunnitelmallisuus auttaa suitsimaan kiirettä. Koko maailmaa ei tarvitse saada valmiiksi, mutta tärkeät asiat on tehtävä. Mieti siis tavoitteet kirkkaiksi, suunnittele ja toteuta. Seuraa myös toimintasi kehittymistä ja palkitse itsesi hyvistä tuloksista. Päätä heti yksi pieni asia, jolla pääset kohti miellyttävämpää ja turvallisempaa tekemisen tapaa.

Tapaturmapäivänä perjantaina 13.5.2016 kiinnitetään huomio kiireeseen ja sen aiheuttamiin tapaturmiin.

Maatalousyrittäjille sattuu noin 4000 korvattua työajan ja 1000 vapaa-ajan tapaturmaa vuosittain. Suurin osa tapaturmista sattuu kiireessä. Katkaise kiire, ennekuin kiire tyssää tapaturmaan!

Tutustu Tapaturmapäiväkampanjaan

Jätä kommentti

Suosituimmat artikkelit

Saman aihepiirin kirjoitukset

Uusimmat kirjoitukset

Mela eli Maatalousyrittäjien eläkelaitos hoitaa maaseudun yrittäjien sekä apurahansaajien sosiaaliturvaa kattavasti ja tehokkaasti. Mela tarjoaa viljelijöille, kalastajille, poronhoitajille ja metsänomistajille sekä apurahansaajille monipuolista turvaa eri elämäntilanteisiin.